onsdag 16 mars 2011

Fan va jag blir upprörd!!

Att ta barnet från sin mamma pga en lätt utvecklingsstörning.. Utan att ens ge dem en chans att få vara familj..!
Jävla myndigheter rent ut sagt, man dömer inte ut någon på lösa grunder!!!

Bloggar från min iPhone

5 kommentarer:

Tant Trassel sa...

jag såg en dokumentär om en vuxen kvinna som växte upp med en lätt utvecklingsstörd mamma på 60-70 talet tror jag det var. Hon sa att det var ett stort misstag att låta henne växa upp där. Hon fick aldri gvara barn och tog från början all ansvar för sina mindre syskon, skötte all matplanering och inköp och pengarna i övrigt.
Mamman hade ingen koll på pengar och hade till syvende och sist ingen egentlig möjlighet att ta hand om barn.

Det är en jätte svår fråga tror jag. inte så enkel. jag jobbar endå med förståndshandikappade och jobbar just för att dom ska ha så mycket verklighet som möjligt. Barn är ju oxå en verklighet... en del av ett 'vanligt liv' men tyvärr tror jag inte alltid att det funkar så väl som man önskar.
Men som sagt... svårt att veta... kanske innan det är för sent.
Kram

MissC sa...

Men de har inte ens gett henne en chans!!!! Man måste väl först få visa vad man går för innan man döms ut!!!!!!! Å pappan lever ihop m mamman. Han har ingen utvecklingsstörning.
Jag är chockad!
Å så låter dem barnen hos misshandlare, missbrukare osv.. Stanna!???

Mamma J sa...

Hmmm, jag tror aldrig att det är så lätt som det verkar. Min kompis som jobbar som socialsekreterare med just barn/familjer med problem säger att deras inställning ALLTID är att barnet har det bäst tillsammans med sina föräldrar. Och att det krävs väldigt mycket för att de verkligen skall gå in och ta ifrån någon ett barn. Men man har samarbetssamtal och ställer krav på vissa saker från föräldrarna för att kunna säkra att barnet/barnen inte far illa. Först om dessa bryter ihop alldeles - att de uteblir, inte kommer, inte följer överenskommelser som man har kommit överens om o s v DÅ tar man ett barn.

När jag senast ondgjorde mig över ett liknande fall så sa hon bara helt lugnt: "Har du läst utredningen eller?"

Sedan sa jag inget mer... :-)

MissC sa...

Ja så kan det ju oxå vara.. Jag/vi har familjehemsplacering.. Ibland är de för snabba ibland för långsamma å ibland görs det inget. Men finns det ingen utredning så är det ju uppåt väggarna!!
Det enda jag menar är att de kan ju inte döma ut innan de vet om de klarar av det!

kurrelina sa...

Tycker också det är konstigt för jag ser fler utvecklingsstörta här i kommunen som har barn och dom får ju hjälp om det behövs...Har inte läst så noga men jag fattade som att pappan är okej...